6 Aspecte de verificat periodic la automobilul Dvs pentru maxima siguranta

1. Verificati stergatoarele

Stergatoarele de parbriz sunt o caracteristica de siguranta foarte importanta pentru un vehicul. Acestea va asigura ca aveti o vedere clara a drumului in toate tipurile de vreme, cand masina este murdara sau cand o gaza zboara pe parbriz. Pulverizati un produs de curatare pe fereastra si porniti stergatoarele de parbriz, observand cum este realizata curatarea. Daca il sterg pana devine curat, functioneaza excelent. Daca lasa dungi sau pete, probabil ca trebuie inlocuite.

Nu uitati sa verificati parbrizul din spate, in cazul in care masina are stergator si acolo! Daca toate stergatoarele dumneavoastra de parbriz functioneaza excelent, puteti merge mai departe.

2.Investigati luminile de avertizare

Masina dumneavoastra are luminile de avertizare aprinse pe bord? Poate este ceva ce nu intelegeti sau poate este o problema care „a fost mereu acolo” chiar si dupa ce ati reparat masina. Oricare ar fi motivul, nu este normal ca o masina sa afiseze un semnal de avertizare daca totul este in regula. Asadar, asigurati-va ca aveti un mecanic care sa arunce o privire asupra oricaror indicatori de avertizare si sa stabileasca daca exista vreo problema importanta.

Nu s-au aprins indicatorii? Minunat. Treceti la urmatoarea etapa din procesul de verificare a sigurantei.

3.Testati directia

Urmatorul lucru de pe lista pe care site-ul www.statie-itp.net va sfatuieste sa il verificati este directia. Este foarte important sa va asigurati ca directia functioneaza la fel de bine ca in prima zi. Mergeti intr-un loc in care nu va trebui sa va faceti griji cu privire la trafic, cum ar fi o parcare goala, si testati directia intorcand roata masinii in toate partile.

Daca directia functioneaza excelent, mai aveti doar cateva lucruri de examinat de pe lista de verificare a sigurantei. Urmatorul pas implica patrunderea sub capota.

4.Inspectati bateria

Un lucru pe care ar trebui sa-l verificati in fiecare sezon, mai ales inainte de a se raci foarte mult, este bateria. Deschideti capota si aruncati o privire asupra bateriei. Exista o multime de coroziune in jurul bateriei? I-a fost greu masinii sa porneasca in ultima vreme? Daca da, ar putea fi o problema cu bateria dumneavoastra care ar trebui rezolvata de un mecanic.

Daca bateria este intr-o forma excelenta, mai aveti doar doua lucruri de verificat.

5.Verificati toate lichidele

In timp ce sunteti inca sub capota, verificati toate lichidele. Verificati daca uleiul este suficient de plin, daca antigelul este plin, pregatit pentru iarna etc.

Daca ati inlocuit fluidele vechi sau ati umplut zonele in care mai era nevoie, mai aveti un singur lucru de verificat!

6.Verificati furtunele si curelele

Ultimul lucru pe care trebuie sa-l observati in verificarea sigurantei sunt toate furtunele si curelele de sub capota. Nu trebuie sa fiti mecanic, ci doar sa le faceti o revizie. Daca vedeti vreunul care este evident deteriorat sau destramat, va trebui sa mergeti la un mecanic pentru a-l rezolva.

Leave a Comment