Ce e bine de stiut inainte sa inchiriati un automobil

Ce e bine de stiut inainte sa inchiriati un automobil

In primul rand, e deosebit de important numarul persoanelor care calatoresc precum si planurile lor de calatorie. Pornind de aici, se poate selecta o masina pentru un numar de patru persoane, avand un portbagaj in care sa incapa bagaje mai multe, eventual ceva mai mic, daca turistii se vor caza permanent la hotel, urmand sa utilizeze masina numai pentru plimbari scurte. In functie de calatoria planificata, se va alege si autovehiculul dorit. Pe langa toate acestea, clientii vor trebui sa acorde atentie sporita si accesoriilor, incepand de la scaunele pentru copii si pana la suportul de acoperis pentru transportul schiurilor.

Alt punct important e kilometrajul – unele dintre contractele de inchiriere stipuleaza care este distanta zilnica maxima ce poate sa fie strabatuta. O depasire a acesteia va implica niste costuri suplimentare.

Ce fel de masini se pot inchiria?

Majoritatea companiilor poseda o paleta vasta de masini. De la cea mai mica, hatchback-ul urban, la masini cabrio sport sau autoutilitare si pana la sedan-urile de lux. De obicei, autovehiculele sunt dotate cu motoare diesel. Uimitor este ca puteti gasi acum si masini hibride, intrucat cu cat e calatoria mai lunga, cu atat va poate salva mai mult combustibil. Alegerea cea mai populara este autoturismul cu transmisie manuala, dar vine tare din urma si cea automata.

Ce trebuie stiut in caz de accident?

In situatia loviturilor minore, apelul la Politie nu va fi necesar. Dar e o procedura importanta descrierea desfasurarii evenimentelor, impreuna cu ceilalti participanti, prezentand toate detaliile importante, dar si martorii. Este, de asemenea, importanta fotografierea tuturor obiectelor deteriorate/distruse.

In situatia in care o persoana e ranita in urma accidentului, atunci se vor solicita serviciile de urgenta, apoi se va anunta Politia. Cat mai repede posibil trebuie sa fie contactata si firma de inchirieri auto ca sa fie informata referitor la acel accident. Din aceasta cauza, este deosebit de importanta mentinerea tuturor actelor si facturilor.

Ce se intampla daca masina se defecteaza?

Daca automobilul se strica urmatorul pas este sa iesiti din trafic pentru siguranta Dvs, iar apoi sa sunati la firma de inchirieri. Ei va vor asista cu ceea ce trebuie facut in continuare.

Exista o politica pentru anularea rezervarii? Care este aceasta?

Daca rezervarea se anuleaza mai repede de sapte zile de la momentul confirmarii respectivei rezervari, toate fondurile avansate vor fi rambursate integral. Daca rezervarea se va anula cu cel putin 7 zile de la momentul confirmarii acelei rezervari şi cu maximum 48 de ore inainte de momentul preluarii autoturismului, fondurile avansate vor fi inapoiate, dar se va percepe o taxa pentru anulare şi o taxa pentru procesarea cardului (numai acolo unde aceasta se aplica).

Daca rezervarea se anuleaza mai repede de 48 ore inainte de momentul preluarii autoturismului, fondurile avansate nu vor mai fi inapoiate.

De retinut: fondurile avansate nu vor mai fi inapoiate daca nu va prezentati, la ora specificata, la biroul de inchiriere auto, pentru a lua in posesie maşina sau in situatia in care nu prezentaţi biroului de inchirieri documentele: permisul de conducere, cardul de credit, paşaportul sau oricare alt act este solicitat dar şi specificat expres pe voucher.

Daca returnaţi autoturismul inainte de momentul stabilit contractual, nu se inapoiaza valoarea numarului de zile de inchiriere neutilizate.

 

Leave a Comment