Afaceri şi idei de afaceri – iniţiere şi dezvoltare

În iniţierea unei firme trebuie urmărite mai multe aspecte cum ar fi:

  • Profilul antreprenorului: Aici mă refer în primul rând la experienţa atât practică cât şi teoretică într-un anumit domeniu. Deasemenea, profilul unui antreprenor ar trebui să cuprindă diverse aptitudini şi abilităţi cum ar fi capacitatea de negociere, rezistenţa la stres, capacitatea de a găsi soluţii rapide la orice problemă apărută în derularea activitatii;
  • Piaţa afacerii: În zilele noastre este de preferat să se găsească o nişă de piaţă în pofida unei categorii generaliste în care s-ar putea promova o idee de business, recomanda directorul unei afaceri locale care se ocupa cu infiintari firme Bucuresti. Spre exemplu, să ne gândim la un supermarket – nu vom vinde toate produsele dintr-un supermarket, ci ne vom axa pe câteva produse care au un raport bun preţ/calitate, sunt vandabile şi pot soluţiona o problemă a potenţialului cumpărător;
  • Concurenţa: Într-un anumit domeniu dacă este concurenţă, înseamnă că merge treaba. Evident că nu o să găsim o piaţă de desfacere care să fie neacoperită. Dar putem îmbunătăţi un anumit produs sau serviciu daca firma noastra ii confera valoare şi ofera ceva în plus faţă de ceilalţi;
  • Strategia de marketing: O strategie de marketing eficientă poate ajuta dezvoltarea afacerii, diminuând timpul necesar pentru a ajunge la maturitate. Eficienţa acestei strategii se manifestă prin numărul de vânzări generate raportat la numărul de potenţiali clienţi, cărora te-ai adresat printr-o metoda de marketing optimă.
  • Ideea de afacere: Din punctul meu de vedere, cel mai important aspect. De ce? Pentru că, o idee bine documentată şi care întruneşte un plan de afaceri bine pus la punct care să conţină toate aspectele detaliate anterior poate fi calea către succesul financiar.

În consecinţă, pentru cei care îşi doresc să înceapă o activitate de antreprenoriat, exista o serie de idei de afaceri reale, pentru diverse categorii şi niveluri de pregătire care se pot iniţia pe piaţa românească la ora actuală.

Totodată, multe idei de afaceri se pot demara cu investiţii minime de sub 1.000 de euro, de acasă sau cu ajutorul familiei şi pot constitui începutul unei etape de succes din domeniul financiar al vieţii tale.

Printre aceste idei de afaceri se număra: afaceri online pe nişe specifice din piaţa imobiliară, cum să deschizi un hotel de anvelope, ce înseamnă o afacere în franciză şi cum se poate promova, cum să faci bani online din sistemele de afiliere, sistemele se supraveghere video- avantaje şi dezavantajele acestei afaceri, fotografiile de epocă şi oportunităţile financiare pe care un asemenea business le poate aduce, instructor de inot, cum să deschizi un magazin online, cum să faci bani din activitatea de organizator de evenimente, beneficiile unui site de tip ocazia zilei, efectele terapeutice ale salinei artificiale şi cum poţi transforma acest lucru într-o firma de succes, şi consideraţii financiare care te pot motiva pentru deschiderea unui atelier de reparaţii biciclete.

Leave a Comment