3 Lucruri care vor face spalatul rufelor mult mai eficient

1. Invatati ciclurile de spalare

Durata ciclului, viteza ciclului, precum si temperatura apei pot afecta eficienta spalarii dumneavoastra.

Sa incepem cu durata ciclului – cat timp va lucra masina pentru a va curata hainele. Utilizati cicluri mai scurte pentru haine mai putin murdare si delicate, si cicluri mai lungi pentru articolele foarte murdare si voluminoase. La fel ca si detergentul, mai mult nu este intotdeauna mai bun. Orientati-va intotdeauna spre cel mai scurt ciclu posibil pentru a duce treaba la bun sfarsit; cu cat hainele petrec mai putin timp fiind rotite la spalare, cu atat vor rezista mai mult.

Daca v-ati intrebat vreodata ce este presa permanenta – este una dintre optiunile care determina viteza ciclului. Iata cum functioneaza:

  • Regular – spalare rapida / centrifugare rapida;
  • Presare permanenta – Spalare rapida / centrifugare lenta;
  • Delicat – Spalare lenta / centrifugare lenta.

O spalare regulata este buna pentru articolele voluminoase si mai grele. Presarea permanenta este un ciclu rapid / lent, ceea ce il face o alegere buna pentru tesaturile care sunt predispuse la sifonare, deoarece ciclul de centrifugare mai lent reduce ridurile. Conform platformei Spalatorie-curatatorie-haine.ro aceasta este o alegere buna pentru majoritatea rufelor dumneavoastra. Iar ciclul delicat este (desigur) pentru rufele delicate.

2. Invatati temperaturile masinii de spalat

Chiar aveti nevoie de apa calda?

In mod surprinzator, majoritatea masinilor de spalat si detergentilor sunt formulati pentru a functiona cel mai bine folosind apa rece. Apa rece nu numai ca economiseste energia – ceea ce va poate economisi bani, si este mai buna pentru mediu – dar este, de asemenea, mai putin nociva pentru textile, astfel incat poate prelungi durata de viata a hainelor.

Ati fost invatat sa folositi apa fierbinte pe alb si prosoape? Adevarul este ca, in timp ce apa fierbinte poate oferi o putere suplimentara de curatare, va avea efecte de estompare in timp, si NU elimina toti microbii si bacteriile – acest lucru se intampla in uscator. Cu toate acestea, daca credeti ca apa fierbinte este raspunsul la temerile germafobe, atunci folositi apa calda! Spalatul hainelor este ceva personal – aici doar impartasim faptele.

3. Curatati-va masina de spalat

Poate va intrebati de ce rufele Dvs pot parea mai murdare decat in mod normal? S-ar putea ca masina dvs. de spalat sa aiba nevoie de curatare.

Cat de des ar trebui sa curatati masina de spalat depinde de cat de des o utilizati. Daca vizitati cateva spalatorii haine Drobeta, poate doriti sa aflati cat de des isi curata aparatele. Desi este posibil sa nu puteti dezinfecta si curata o masina de spalat comerciala, cunoasterea metodelor lor va poate motiva sa alegeti o spalatorie diferita.

Masina dvs. de spalat curata hainele murdare, astfel incat orice microbi care intra in masina de spalat se pot raspandi la alte haine si la masina in sine. Consecintele acestui lucru variaza de la eruptii cutanate, alergii si iritatii pana la infectii care pun viata in pericol.

Acesta este motivul pentru care firmele profesioniste isi igienizeaza masinile de spalat si uscatoarele dupa fiecare incarcare. Chiar daca detineti propria masina de spalat si uscator, microbii si bacteriile provin din haine, si nu sunt un indiciu al propriei igiene si curatenie.

Procesul de curatare a unei masini de spalat este destul de simplu: rulati o incarcatura goala folosind apa fierbinte si otet alb sau bicarbonat de sodiu. Masina dvs. de spalat va va multumi, si va ramane in stare de functionare mai mult timp.

Leave a Comment