Piese auto de pe Internet – Economii substantiale, dar cu unele riscuri

Cumparaturile online au devenit mai populare si, din acest motiv, tot mai multi clienti apeleaza la acest mijloc convenabil pentru a cumpara diver produse. Acest lucru este si mai critic in sectorul auto din cauza afluxului de escroci care pandesc pe portalurile virtuale pentru a pacali cumparatorii. Cum va puteti cumpara piese auto de pe Internet fara probleme nedorite? Iata cateva lucruri esentiale de stiut atunci cand va pregatiti de o astfel de achizitie:

Cunoasteti diferentele dintre piesele auto

Piesele auto difera in categorii. Cativa termeni tehnici specifici asociati acestor produse care merita remarcati sunt:

  • Piese auto uzate
  • Autentic/OEM (producator de echipamente originale)
  • Aftermarket

Piesele auto uzate se refera la piesele auto care sunt recuperate din vehiculele vechi. Uneori, acestea provin din vehicule accidentate sau distruse. Desi aceste piese pot fi ieftine, ar putea pune probleme mai tarziu, deoarece riscul de calitate compromisa este mare, si poate sa nu merite cumparat pentru utilizare pe termen lung.

Piesele aftermarket se refera la piese auto proiectate de o alta companie, diferita de producatorul masinii dumneavoastra. Aceasta optiune va poate economisi de asemenea bani, dar ar putea reprezenta unele provocari atunci cand este vorba de obtinerea specificatiilor potrivite pentru automobilul dumneavoastra, explica magazinul online www.piesemotocultor.ro.

In cele din urma, OEM si piesele originale sunt cele mai ideale, deoarece exista asigurarea ca piesa auto provine de la o marca de productie de incredere. In plus, piesele sunt fiabile si sigure de utilizat. Desi sunt de obicei mai scumpe decat celelalte tipuri de pe piata, merita sa le alegeti.

Alegeti ca piesele sa fie expediate

Exista diverse forme de livrare a pieselor auto dupa achizitionarea acestora online. De obicei, aici incepe confuzia. In timp ce unele magazine online ofera sa le livreze intr-o locatie centrala pentru ridicare, altele prefera ca sa le trimite direct la destinatie.

Cumparati de pe o piata online sigura

Datorita afluxului comertului electronic, in special in sectorul auto, poate fi dificil sa detectati magazinele credibile de cele false. In cine puteti avea incredere intr-o piata atat de „zgomotoasa”? Din fericire, exista sfaturi care va ajuta sa luati aceasta decizie. In primul rand, concentrati-va doar pe nume de incredere, si magazine online cunoscute – de la care multi oameni cumpara deja. Evitati sa cadeti in capcanele magazinelor online care promit reduceri uriase, si care fac oferte prea bune pentru a fi adevarate. Mai mult, atunci cand par sa nu existe detalii de contact pe site, acesta este un alt semnal ca nu trebuie sa cumparati de acolo.

Fiti atenti la toate acestea, deoarece multi escroci pacalesc cumparatori neatenti cu astfel de tactici. Pentru a fi mai sigur, concentrati-va atentia asupra comerciantilor cu mecanisme de plata sigure. In al doilea rand, cautati pe site-ul respectiv politica lor de returnare a produselor. Mai mult, daca magazinul online ofera planuri de rate lunare, puteti fi sigur de autenticitatea acestuia.
Cumpararea de piese auto de pe web poate fi riscanta atunci cand nu aveti cunostintele necesare despre cum ar trebui sa o faceti. Atentia Dvs ar trebui sa fie concentrata pe obtinerea produselor dorite, evitarea escrocilor, si alegerea unei metode usoare de livrare.

Craciun fericit!

Dragii mei cititori, nu stiu cati sunteti ca nu v-am numarat (inca), dar vreau sa va multumesc ca mai dati pe aici din cand in cand, si mai lasati si cate un comment, si vreau totodata sa va urez si un Craciun Fericit alaturi de cei dragi, cu multe bucurii, momente placute, fericire, planuri de viitor, si asa mai departe!

Sfaturi de scoala de soferi dupa ce ati luat permisul

Fiti atenti la manevrele masinilor inalte din fata dumneavoastra.

Urmariti nu doar masina din fata dumneavoastra ci si pe cele aflate la distanta. Conducatorii vehiculelor inalte (camioane si autobuze) vad situatia de pe carosabil mult mai clar. Daca acestia schimba banda toti deodata, probabil au observat un accident sau un alt tip de blocaj existent pe drum. Urmati-le exemplul si schimbati banda si dumneavoastra.

Daca masina nu porneste, aprindeti faza lunga.

Uneori in timpul iernii masina nu va porni la prima cheie. Inainte de a incerca alte metode, incalziti bateria aprinzand faza lunga. Radioul sau alti consumatori pot fi de asemenea folositi pentru a face acest lucru.

Coborati ceva mai jos oglinda retrovizoare pe timpul noptii.

Din pacate, multi conducatori care au terminat o scoala de soferi din Romania nu stiu ca o oglinda retrovizoare standard are doua moduri: modul de zi si modul de noapte. Pentru a evita sa fiti orbiti de masina din spatele dumneavoastra, ajustati unghiul oglinzii retrovizoare coborand-o ceva mai mult pe timpul noptii.

Porniti aerul conditionat.

Chiar daca nu folositi aerul conditionat (de exemplu iarna), porniti-l cu regularitate pentru cateva minute. Altfel fluidul de racire se va deteriora iar instalatia va deveni uscata.

Folositi frana de mana cu regularitate.

Chiar daca nu realizati parcari in panta, folositi frana de mana cu regularitate pentru a o pastra functionala. Singura exceptie o reprezinta perioadele cu temperaturi foarte scazute. In astfel de situatii ar trebui sa evitati folosirea franei de mana deoarece placutele de frana ar putea ingheta.

Daca o masina de pe banda invecinata incetineste, faceti la fel.

Daca vedeti o masina pe banda invecinata ca isi reduce viteza ar trebui sa ii urmati exemplul. Probabil soferul acesteia a observat un pieton sau un animalut ce trece strada.

Nu lasati iluzia vitezei mici sa va induca in eroare.

Pe un drum drept viteza pare sa fie de 2 ori mai redusa decat cea reala. Daca nu incetiniti inaintea executarii unui viraj, masina dumneavoastra ar putea intra in derapaj.

Nu intoarceti rotile dinainte de a executa un viraj spre stanga.

Este periculos sa intoarceti rotile inaintea executarii unui viraj spre stanga. Acestea trebuie sa se afle in pozitie normala pana la executarea virajului propriu-zis. In caz contrar, daca veti fi lovit din spate de un alt autoturism exista riscul de a fi proiectat pe contrasens si de a fi lovit de o alta masina.