De ce se decid oamenii sa isi faca un tatuaj

Ionut a stat intins, linistit si nemiscat, timp de treizeci de minute, in timp ce un strain il intepa in mod repetat cu ace ascutite, facandu-i sa curga sange din picior. Ionut isi facea un tatuaj. Prietenul sau Alex si-a facut recent un tatuaj, iar Ionut a fost atat de impresionat de curajul lui Alex si de tatuajul lui, incat a decis sa-si faca si el unul. Sa-ti faci un tatuaj pentru ca prietenii sau colegii tai au si ei unul este doar unul dintre motivele pentru care multi tineri din ziua de azi isi fac tatuaje. Presiunea colegilor, influenta mass-media si exprimarea personala sunt cateva dintre motivele comune pentru care cineva decide sa se tatueze in ziua de azi.

Dorinta de a face parte dintr-un grup, de a fi acceptat de prieteni sau de semeni, poate avea o mare influenta asupra a ceea ce face o persoana. Uneori, purtarea unui tatuaj poate fi un semn ca apartineti unui anumit grup. Anumite grupuri sociale folosesc adesea haine si tatuaje speciale pentru a-si arata apartenenta.

De exemplu, intr-o gasca toti membrii pot purta jachete militare verzi si au „X-uri” mari tatuate pe brate. Si nu doar gastile au acest tip de „uniforma” speciala. Tinerii apartin adesea unui anumit grup de prieteni. Unele dintre aceste grupuri poarta doar haine de marca. Unii poarta doar haine negre. Altii poarta tatuaje. Cand toti prietenii unei persoane fac ceva, cum ar fi sa-si faca un tatuaj, este mai probabil ca acea persoana sa faca acelasi lucru si sa-si faca si un tatuaj, observa un artist de tatuaje sector 4.

Mass-media este o alta mare influenta in spatele popularitatii tatuajelor in ziua de azi. O mare varietate de imagini din media arata tatuaje. Tatuajele pot fi vazute pe oameni care apar in reclame care vand masini scumpe. Sportivi celebri cu tatuaje sunt afisati in reviste. Modelele de moda sunt adesea vazute in reviste si la televizor purtand haine de designer care le arata corpul tatuat cu modele detaliate si colorate. Aceste imagini media leaga tatuajele de idei de bogatie, succes si statut. Drept urmare, multi oameni decid sa-si faca un tatuaj pentru valoarea sa de moda si statut.

Nu intotdeauna influenta altor persoane sau a mass-media are ca rezultat ca o persoana sa-si faca un tatuaj, explica un catalog web cu saloane de tatuaje din Romania. Multi oameni decid sa poarte tatuaje pentru a-si exprima natura artistica, convingerile sau sentimentele lor – cu alte cuvinte, pentru a-si arata individualitatea. Un muzician dintr-o trupa rock poate sa-si tatueze o chitara pe brat. Unii ecologisti pot sa-si tatueze pe umerii lor imagini cu animale pe cale de disparitie. Indragostitii isi pot tatua numele reciproc peste inimile lor. Un tatuaj poate fi un semn public pentru a arata ce este important in viata unei persoane.

Dupa cum se poate vedea, exista multe motive pentru care tinerii de azi isi fac tatuaje. Un tatuaj poate face parte din uniforma unui grup, poate fi un semn al modei sau poate fi o expresie a individualitatii. Decizia de a-ti face un tatuaj este cel mai adesea rezultatul influentei prietenilor sau mass-media, sau al dorintei de a se exprima. Pentru Ionut, a fost un amestec al celor trei.

Leave a Comment