Ce impact au asupra mediului metalele dintr-un depozit de deseuri

Metalele ocupa aproximativ 10% din tot spatiul din depozitele de gunoi. Cu toate acestea, consumatorii pot alege sa ajute la eliminarea noilor metale trimise la gropile de gunoi prin reciclare. E recomandat sa sprijiniti acest efort din mai multe motive:

Majoritatea metalelor nu sunt biodegradabile

In timp ce metalele pot rugini si coroda, ele nu se vor biodegrada. Este unul dintre motivele pentru care vedeti obiecte antice din aur si argint atunci cand vizitati un muzeu. Cutiile de conserve dureaza aproximativ 250 de ani pentru a se descompune, in timp ce bateriile dureaza peste 100 de ani, informeaza angajatii unui centru de fier vechi Braila. Prin urmare, tinerea metalelor in afara gropilor de gunoi este esentiala.

Eliberarea toxinelor in mediu

Cand aruncati metale, acestea pot elibera toxine in mediu. Arsenicul, cadmiul, cromul, cuprul, nichelul, plumbul si mercurul sunt metale grele frecvent gasite in depozitele de gunoi. Toxinele din aceste metale sunt adesea eliberate in aer, unde pot ajunge pe terenurile agricole si pot intra in lantul trofic.

Alteori, aceste toxine intra in apele curgatoare unde pot avea un efect devastator asupra pestilor si vietii marine. In plus, metalele grele pot patrunde si in organism, ceea ce poate provoca leziuni ale creierului, insuficienta renala si hepatica. Plumbul si mercurul sunt deosebit de problematice atunci cand sunt incinerate, deoarece particulele sunt eliberate direct in aer.

Chiar si articolele care se descompun in gropile de gunoi sunt problematice. Dupa o furtuna puternica, apa curge prin gropile de gunoi si, pe masura ce o face, preia o multime de substante toxice. Apoi, aceasta apa poluata intra in paraie si in rauri, unde este foarte daunatoare pentru pestii care traiesc acolo, precum si pentru si animalele care traiesc de-a lungul malurilor.

Distrugerea habitatului

Cand oamenii aleg sa nu recicleze metalele, lucratorii din mine trebuie sa scoata metale noi. Acest lucru poate duce la pierderea habitatului, care poate avea un impact devastator asupra mediului. Cei care lucreaza in mine se confrunta adesea cu probleme respiratorii si probleme ale pielii din cauza activitatilor miniere.

In plus, metalele grele ajung adesea in aer si cad pe pasunatul din apropiere, unde caii, caprele si vitele mananca iarba si se imbolnavesc. Din pacate, unele animale pot disparea complet de pe pamant din cauza pierderii habitatului.

Productia de metan

Potrivit unor organizatii din domeniu, depozitele de deseuri pot cauza pana la 50% din emisiile de gaze cu efect de sera pana in 2025. Aceste gaze vor continua sa schimbe clima de pe intreg Pamantul, astfel incat verile si iernile vor fi mai calde de la an la an. In plus, un anumit tip de incendiu fara flacara poate aparea frecvent in gropile de gunoi, eliberand o substanta toxica numita dioxina, care poate patrunde apoi in sursele de apa subterane.

Leave a Comment