Cele mai bizare locuri in care s-a ratacit telecomanda

Cu totii stim acel sentiment de usoara panica si de frustrare cand nu reusim sa gasim telecomanda televizorului. De multe ori, o gasim în ultimul loc în care decidem sa o cautam, dar care sunt cele mai bizare locuri în care oamenii au ratacit telecomanda?

Site-ul AvForums.com si-a întrebat cititorii exact acest lucru si raspunsurile au depasit asteptarile.

”In cutia cu cereale! Nepoata mea, suparata ca nu am lasat-o sa se uite la niste desene animate, a decis sa o ascunda în cutia cu cereale. Am cautat toata ziua blestemata de telecomanda, iar a doua zi, cand îmi puneam cereale din cutie, mi-a cazut telecomanda în castron”, spune Safcalibur.

”Imi gasesc telecomanda în frigider în mod regulat. Merg adesea la frigider sa-mi iau cate o bautura rece si las telecomanda acolo. Apoi ma întreb mereu unde e telecomanda”, povesteste Bouncer.

”Un prieten de-ai mei, care era freelancer la momentul respectiv, se grabea în oras la un meeting. A însfacat cheile de la masina si telefonul mobil si a plecat. Ajuns la restaurant, a scos cheile si telefonul pe masa doar pentru a observa ca plecase cu telecomanda în locul telefonului mobil”, scrie si Bigtruck.

”Mi-am gasit telecomanda în Țara Galilor, la parintii mei. Eu locuiesc în Londra. Cand au fost la mine, au luat-o probabil din greseala cand faceau bagajul. Acum am doua, pentru ca între timp mi-am cumparat alta”, adauga Tonyrees687.

”Eu am vazut-o în masina de spalat, la jumatatea ciclului de spalare. Fiica mea cea mica a ascuns-o probabil, în cosul de rufe”, a precizat si Dj_padd.

”Noua ne-a adus-o postasul la usa, trimisa de un cumparator de pe eBay, caruia îi vandusem niste jucarii. A fost de treaba si ne-a înapoiat telecomanda televizorului, care nu avea ce cauta în pachetul care a ajuns la el”, a puncat IronGiant.

Voi? In ce locuri ”dubioase” v-ati ratacit telecomanda? Și ce ati facut? Ati recuperat-o sau v-ati cumparat alta?

Te-ai intrebat vreodata de ce fiecare start-up are in birou o masa ping pong?

Nu sunt foarte multe start-up-uri in ziua de azi care sa nu fie echipate cu o sala de recreere pentru angajati, iar unul dintre cele mai intalnite jocuri este o masa ping pong sau, in functie de spatiu, chiar doua. Masa ping pong a devenit intr-un fel un simbol al culturii globale al start-up-urilor. De fapt, nenumarate miscari au fost lansate datorita acestei conexiuni profunde dintre lumea start-up-urilor si gragostea pentru jocul de ping pong.

Start-up-urile tech sunt recunoscute pentru reinventarea modului de organizare al birourilor: spatii de munca mobile, scaune de masaj, colturi cu jocuri PC, pereti din whiteboard, cafenele interne si bineinteles, mese de ping pong. Toate acestea au construit ideea ca start-up-urile au o cultura de lucru unica, amuzanta si relaxata. Desi aceste lucruri sunt distractive si provoaca ideile clasice despre cum ar trebui sa fie un birou, perceptia pe care acestea o creaza oamenilor, atat din interiorul companiei cat si din afara ei, este de fapt una falsa.

Ideea este ca nu poti picta un mural pe peretele biroului si sa il numesti “cultura” – acesta doar creaza doar o perceptie a acesteia. Adevarata cultura este data de oamenii din companie si modul in care interactioneaza unii cu altii, si acesta este motivul pentru care o masa de ping pong joaca un rol important in birourile unora dintre cele mai de succes start-up-uri.

Mesele de ping pong au devenit echipamente populare pentru birouri in anii ’90, desi initial nu erau privite ca fiind doar un beneficiu pentru angajati. O masa ping pong este intr-adevar distractiva si folosita ca intrument de recreere in zilele noastre, insa motivul original pentru care companiile si acest joc fac o echipa buna este ca jocul de ping pong reprezinta una dintre singurele activitati “active” la care nu conteaza varsta participantilor si, care in acelasi timp, imbunatateste gandirea strategica.

Cand joci ping pong, iti imbunatatesti functiile motorii, memoria pe termen lung si gandirea strategica. Cel mai interesant lucru este acela ca aceste start-up-uri tech rezolva probleme care nu au fost niciodata rezolvate inainte, sau creaza de la zero platforme care fac viata mai usoara in domenii diverse. O masa ping pong contribuie la stimularea puterii necesare creierului pentru a rezolva diverse sarcini coplesitoare.

Atunci cand joci ping-pong, antrenezi cortexul prefrontal – partea creierului responsabila pentru gandire si planificare strategica. Combinatia dintre aceasta si activitatea aerobica provoaca o alta parte a creierului numita hipocampus ( cea care permite oamenilor sa memoreze fapte si evenimente pe termen lung), lucru ajuta la crearea de idei si strategii pentru rezolvarea problemelor din birou.

Pe langa ceea ce face pentru creier, ping pong-ul este si un instrument social care ajuta angajatii si membrii echipelor sa se cunoasca mai bine si sa creeze conexiuni – aspect foarte important pentru formarea “culturii start-up”.

Companiile din industria tech inovatoare inteleg ca atunci cand un angajat petrece foarte mult timp concentrandu-se pe o singura problema sau sarcina, el isi poate pierde abilitatea mentala de a face legaturi de succes intre memorie, datele stocate si noile informatii. Acesta este motivul pentru care pauzele si jocurile la o masa de ping pong pentru 15 – 20 de minute sunt in incurajate si au devenit o parte a culturii de birou in aceste companii.  Ele servesc scopului de a stimula creierul pentru a putea lucra mai mult, si spentru a putea gasi metode de a rezolva problema data.

Ping pong-ul este – cel putin pentru companiile start-up – un instrument de productivitate, spre deosebire de pauzele obisnuite de la activitatile zilnice din birou. Acesta este motivul pentru care companiile tehnologice din anii `90 indrageau atat de mult aceste pauze, si de ce o masa ping pong este atat de importanta pentru “cultura start-up” in ziua de azi.

Invat si eu pe masura ca imbatranesc

Am crezut că copii mei vor crește cu frică de Dumnezeu.
Am învățat că copilul trebuie să crească cu dragoste pentru Dumnezeu.
Mi-am dat seama că a alege dragostea te eliberează mereu. Frica e cea care ne limitează și ne blochează perspectivele, atât pe noi cât și pe copiii noștri.

Am crezut că atunci când un copil greșește sau se comportă neadecvat, trebuie trimis în camera lui.
Am învățat că copilul înțelege mai bine o lecție banală de viață dacă este luat în brațe și acceptat chiar și atunci.
Mi-am dat seama că avem nevoie de înțelegere în momentele când greșim pentru a învăța din ele. În astfel de momente cheie, inima noastră se îmbogățește atât pentru noi cât și pentru copiii noștri.

Am crezut că copiiilor trebuie să le ascunzi uneori adevărul pentru a-i proteja.
Am învățat că copii simt deja adevărul și nu trebuie decât să fii lângă ei și să-l spui în cuvinte simple.
Mi-am dat seama că cea mai importantă persoană din viața mea nu trebuie să-mi ascundă niciodată adevărul, nici mie, nici lor.

Am crezut că unii copii sunt răi.
Am învățat că toți copiii sunt buni. Răutatea este unori învățată prin imitare, pentru că e tot ceea ce primesc de la cei care ar trebui să-i iubească.
Mi-am dat seama că un părinte agresiv pătează sufletul pur al copilului, lăsând uneori răni foarte adânci.

Am crezut că joaca copiilor n-are nicio legătură cu realitatea.
Am învățat că prin joacă copii transpun realitatea în timp, iau cu ei momentele frumoase și dificile și le repetă prin joc, acțiune și vorbă până când pot să schimbe sau să accepte un gând.
Mi-am dat seama că a vorbi despre ceea ce ni se întâmplă este o nevoie de bază, atât pentru noi cât și pentru copiii noștri.

Am crezut că un copil care se uită la TV petrece un timp minunat pentru el.
Am învățat să observ copilul care se uită la TV și să văd “anormalitatea” momentului.
Mi-am dat seama că întotdeauna, a experimenta viața este mai presus decât orice surogat, chiar dacă la TV se prezită o reflexie a realităţii.

La voi ce credințe s-au dovedit greșite?