Inselatorii frecvente de evitat cand incercati sa va vindeti masina

Lumea masinilor poate fi un loc periculos, mai ales cand vine vorba de vanzarea vehiculului dumneavoastra in mod privat. Nu numai ca trebuie sa va faceti griji pentru multe escrocherii diferite, dar trebuie sa va faceti griji si pentru siguranta dvs. Exista o multime de cazuri de oameni care incearca sa vanda sau sa cumpere o masina in mod privat si apoi au fost furati, jefuiti sau chiar mai rau. Prin urmare, vanzarea masinii dvs. la un dealer de incredere este calea mai inteligenta si mai sigura. Cu toate acestea, deoarece unii dintre voi prefera sa vanda vehicule in mod privat prin OLX sau alta forma de reclama, este important sa fiti atenti la escrocherii.

Iata cateva dintre cele mai comune de care trebuie sa va feriti:

Oferte de cumparare fara verificare

In acest scenariu, un cumparator va dori sa va cumpere masina fara sa se uite la ea mai intai. Acesta ar trebui considerat un semn de avertizare pentru aceasta inselatorie, pentru ca cine si-ar cumpara o masina fara sa se uite mai intai la ea?

Cea mai mare parte a acestei escrocherii are loc atunci cand cumparatorul trimite un cec neperformant sau promite sa transfere niste bani, apoi trimite o alta persoana sa ridice vehiculul, avertizeaza angajatii unei firme de inmatriculari si intermedieri auto Valcea.

Suprapret

Pentru aceasta inselatorie, s-ar putea sa sune ca o afacere foarte buna din partea dvs. Dar nu este.

Un cumparator va va spune ca altcineva ii datoreaza mai multi bani decat costul masinii pe care o cereti. Ei vor cere masina in avans si apoi va vor promite acea suma de bani pe care se presupune ca acea persoana ii datoreaza.

Alternativ, o inselatorie de plata in exces poate implica promisiunea de a transfera fonduri suplimentare pentru a plati costul transportului. Din nou, acesta ar fi un cec fraudulos si va vor cere sa il depuneti. Cand vehiculul este expediat si cecul nu este valabil, va asteapta mari dureri de cap.

Planuri de plata

Evitati acest lucru cu orice pret atunci cand vine vorba de a va vinde masina in mod privat. Nu sunteti un dealer de masini si sunt sanse ca masina pe care o vindeti sa nu fie prea scumpa. O singura suma forfetara, in avans, in numerar, este tot ce ar trebui sa aveti nevoie. Daca un potential cumparator doreste sa va achizitioneze vehiculul, el sau ea va poate indeplini conditiile. Nu acceptati nici un cec.

Cererea de informatii personale

Daca cineva va cere informatii personale, cum ar fi data nasterii, informatiile despre contul bancar etc., atunci doar inchideti telefonul. Nu este nevoie ca cineva sa obtina acele informatii daca cauta o masina, conform acestui website.

Plata cu cecuri

S-ar putea sa nu fie intotdeauna cazul, este mai bine sa fiti in siguranta acum, decat sa va para rau mai tarziu. Doar nu acceptati cecuri sau mandate de plata, avand in vedere ca oricare ar putea fi fals.

Partea cea mai rea este ca, daca semnati vehiculul inainte ca cecul sau ordinul de plata „sa se „stearga”, atunci veti sfarsi prin a va oferi masina gratuit.

Leave a Comment