Situatii cand e nevoie de un electrician

Cablaj invechit

Daca sistemul electric din casa sau biroul tau a fost instalat cu mult timp in urma, este momentul sa apelezi la un electrician pentru a inspecta siguranta sistemului si a face imbunatatiri adecvate, deoarece echipamentele electrice sunt predispuse la defectiuni in timp. Daca ai dispozitive mai vechi de 20 de ani, este mai mult decat probabil sa intampini o serie de probleme daca nu sunt verificate.

Actualizarea prizei

Tendintele recente din industria electrica au avut in vedere raspandirea celor trei puncte din prize. Multe cladiri mai vechi inca dispun de prize cu doua fire, care reprezinta un pericol pentru siguranta, avertizeaza acest website;

Actualizarea cablajului

Vechiul sistem de cablare are fire acoperite cu alte elemente, cum ar fi panza sau cauciuc folosit ca izolator. Lipsa izolatiei adecvate este periculoasa daca nu se potriveste cu cerintele electrice actuale;

Modernizari

Unele case mai vechi inca mai au cablari din aluminiu in toata casa, fiind mai ieftina si mai usor de lucrat, dar a generat o serie de probleme de siguranta

Prize neadecvate sau supraaglomerate

Daca prizele de curent sunt indepartate una de alta sau daca utilizezi mai multe cabluri prelungitoare pentru alimentarea electrocasnicelor, inseamna ca ai nevoie de prize suplimentare, sau cel putin sa investesti intr-un prelungitor cu mai multe dimensiuni de prize. Acestea vor oferi solutii pe termen lung care vor minimiza riscul supraincarcarii in viitor.

Prize arse

Daca priza prezinta urme de arsuri sau emite un miros de ars, inseamna ca exista o problema care nu trebuie sa fie ignorata. In acest caz, intrerupatorul care alimenteaza circuitul trebuie sa fie oprit si sa suni un electrician care sa investigheze si sa rezolve problema. Daca flacarile incep sa apara, nu ezita sa suni pompierii!

Instalarea dispozitivelor de siguranta

Pentru a te asigura ca spatiul de la locul de munca sau locuinta ta respecta normele de siguranta, trebuie sa ai Intrerupatoare de circuit fixate in prizele care pot fi expuse la apa, cum ar fi cele din baie, bucatarie si recipiente exterioare. Solicita ajutorul unui electrician pentru a instala aceste dispozitive pentru a minimiza eventualele pericole electrice, cum ar fi electrocutarea.

Instalarea corpurilor de iluminat

Pentru a evita sa te incurci cu sistemul de cablare, este intelept sa suni un electrician atunci cand ai nevoie de montarea unui candelabru sau a unui ventilator de tavan. Desi aceasta ar putea parea o munca de bricolaj, exista multi factori de risc care apar atunci cand incerci sa faci asta de unul singur.

Leave a Comment