De ce sa apelati la un evaluator imobiliar?

Multi oameni vor ajunge la un moment in viata in care simt ca ar dori sa cumpere o locuinta. La fel ca in cazul oricarei alte achizitii majore, este important sa fim atenti la cateva aspecte.
De foarte multe ori, atunci cand o persoana doreste sa ia un imprumut de la banca din diverse motive, banca poate sa faca o verificare a proprietatii clientului. O alta procedura foarte des intalnita in domeniul imobiliar este verificarea locuintei chiar in momentul in care se face vanzarea sau cumpararea acesteia.

In ziua de astazi, atunci cand o persoana doreste sa vanda mobilier, dispozitive electronice, masini sau chiar si o casa, cea mai usoara si rapida modalitate este sa posteze produsul pe una dintre multele platforme destinate acestui tip de tranzactii. Cu toate acestea, oamenii fac adesea greseli care ii impiedica pe cumparatori sa fie interesati, cum ar fi afisarea unui pret mult prea mare. O evaluare corecta a produsului este esentiala pentru a atrage cat mai multi cumparatori.

Asadar, cum ar putea vanzatorii sa faca o evaluare corecta a imobilului pe care doresc sa il vanda? Cel mai usor este sa apelezi la asistenta unei persoane care are experienta in domeniu si iti poate da un sfat profesionist, si anume un evaluator imobiliar Suceava. Nu numai ca acesta te poate ghida spre pretul corect, dar ajutorul lui poate sa iti aduca mai multi cumparatori. Iti vom prezenta mai jos cateva avantaje care vin odata cu un evaluator autorizat.

Timpul pana la finalizarea vanzarii se scurteaza

Atunci cand o persoana doreste sa isi cumpere o locuinta, cu siguranta nu va fi interesata daca pretul este cu mult peste cel corect. Desigur, orice vanzator doreste sa profite de pe urma tranzactiei facute, insa o supraestimare a produsului ar putea sa te lase fara cumparatori interesati. De asemenea, nu este bine nici sa scazi pretul prea mult, deoarece poti da impresia ca exista probleme ascunse ale imobilului. Website-ul evaluatori-imobiliari.net aminteste ca oamenii cauta oferte avantajoase, insa trebuie ca acestea sa fie si credibile.

Evaluatorul te ajuta sa eviti aceste doua posibile probleme si te sfatuieste cu privire la cel mai potrivit pret, astfel incat sa fie unul avantajos atat pentru cumparator, cat si pentru vanzator. Daca totul pare in regula cu pretul imobilului, e o sansa mult mai mare ca vanzarea sa se finalizeze repede.

Un evaluator poate sa te ajute la negocieri

Ajutorul unui evaluator imobiliar este de folos si pentru vanzator, si pentru cumparator. Indiferent daca vrei sa cumperi o locuinta sau sa inchiriezi un apartament, opinia unui profesionist cantareste mult in negocieri. Adesea, oamenii sunt foarte neinformati in ceea ce priveste domeniul imobiliar si pot cadea usor in diverse capcane. Atunci cand cunosti macar cateva informatii de baza, poti negocia mult mai bine, iar sfatul unui expert e intotdeauna binevenit.

Alte informatii esentiale

In special atunci cand se vinde o locuinta, situatia juridica a imobilului este foarte importanta, iar orice evaluator profesionist va va spune acest lucru. Documentatia cadastrala trebuie sa fie in ordine, iar vanzatorul trebuie sa dispuna de acte de proprietate si alte documente de care evaluatorul ar putea avea nevoie pentru a face o estimare precisa.
In concluzie, indiferent daca esti vanzator sau cumparator, un evaluator imobiliar iti poate oferi informatii esentiale si te poate ajuta pana la finalul procedurii, astfel incat ambele parti sa fie multumite.

Leave a Comment